3. S, 1963 Nakskov Gymnasium

1960 - 1963

Årenes gang har fortæret og forputtet mange erindringer og fotografier fra gymnasietiden. Bodil Beier har sendt et par sider scannet fotoalbum, hvorfra billederne her på siden er "trukket ud". Længere nede på siden kan du se Jennie Petersens billeder. Hun var matematiker, men det bliver billederne jo ikke mindre interessante af. Peter Brinch har bidraget med ældre klassebilleder fra Nakskov Private Realskole.

Bornholm 1961

Med lektor H. C. Vestergaard og adjunkt Gert Engel som lærere blev udflugten til Bornholm i eftersommeren 1961 naturligvis en serie geologiske og historiske studier ude i marken.

Stenbrud blev grundigt undersøgt for Rønnegranit, Hammergranit, Svanekegranit, Rhombeporfyr og andre rariteter.

Borgruinen Hammershus måtte vi måle op på kryds og tværs, fotografere og forklare.

Klassen boede på vandrerhjemmet "Sjøljan", som lå tæt ved Hammerknuden.

Lektor Ellen Bang havde vi i engelsk. Det var klassisk undervisning med "Oxford-udtale" og læsning af Shakespeare, Dickens og Galsworthy m.fl.

 

 

 

Spredte glimt fra skoleårene

Der blev ikke fotograferet meget i begyndelsen af 60'erne. Kameraer var ikke hvermands eje. Film og fremkaldelse kostede dyrt, når lommepengene var små.

 

Normalt var der en årlig skovtur - i gymnasiet hed det "ekskursion". Det var lidt mere lærd, og samtidig understregedes turens faglige karakter.

Billederne her på siden er sendt af Bodil Beier. De synes at være fra forskellige skovture. Hvis nogen kan huske, hvornår de er taget, må I meget gerne sende oplysningerne.

 

Matematikerne var også på Bornholm det år.

Jennie Petersen har op til 50-års jubilæet i 2013 sendt disse billeder:


Her er Erik og Kirsten med Anders og Jennie, synlige på bagsædet.


Anders, Jennie og Kim på bagsædet. Forrest, Svend Erik.


Det ligner Helligdomsklipperne. Lærerne synes at være Gert Engel og Per Smed.

Skolekomedien i 1962 hed "Bedre Folks Børn". Der var roller til både sproglige og matematikere. Instruktør var adjunkt Severin.

Jennie Petersen (nu Madsen) har også her fundet et par billeder i et ældre album:


Kim og Flemming.


Her er Gerda fra 2. S samt Kim og Flemming fra 2. B.


Walther, 2. S og Kim, 2. B.


Butleren, spillet af Allan, havde ikke mange replikker, men salen kogte af latter, hver gang han lavmælt sagde: "Meget vel, Sir".

Vi skruer herefter vi tiden tilbage her på siden med klassebilleder, hvor det ikke skulle være vanskeligt at genkende elever fra 3. S.

1963

Klassebilledet fra 1963 med rektor K. N. Bock i midten.

4ml

4. mellem på Nakskov Private Realskole i 1960. Nu er Ulla Knudsen, Birgit Frederiksen, Marianne Heiberg og Helle Hansen fra 3s kommet til. Klasselærer: Ragnhild Christoffersen.
Billedet udlånt af Peter Brinch.

5

5. klasse på Nakskov Private Realskole i 1956. Peter Brinch, Gerda Rasmussen og Palle Tørnqvist fra 3s er i mængden. Klasselærer: Gudny Blædel.
Billedet udlånt af Peter Brinch.

3

Peter Brinch har også lånt 3. S' hjemmeside dette klassebillede fra Nakskov Private Realskole. 3 a står der på tavlen lige over Peter. Over ham genkendes Birgit Frederiksen. Billedet antages at være taget i 1954.

skolefoto

Bodil Beier har sendt dette klassebillede fra Nakskov Gymnasium - sikkert realklassen i 1960. Her er hun, Inge-Louise Søndergaard og Karen-Lisbeth Skebye fra 3. s med. Rektor K. N. Bock står i midten.